Waarvoor kan ik terecht bij het maatschappelijk werk in voortgezet onderwijs?

Jeugd, school en gezin

Heb je het gevoel dat het niet goed met je gaat, omdat er problemen zijn op school of thuis? En je kunt hiervoor geen oplossing vinden, ook niet met steun van thuis, vrienden of docenten? Dan kan een maatschappelijk werker je helpen.

Hoe kunnen wij je helpen?
Wij zijn niet van de school. Je kunt vertrouwelijk met ons praten. Samen met jou, eventueel met je familie en vrienden, zoeken we naar een oplossing. Meestal is een gesprek of een paar gesprekken al voldoende. De maatschappelijk werker gaat altijd uit van je eigen mogelijkheden waarbij jij zelf de richting bepaalt. Soms heb je voor langere tijd hulp nodig of kun je beter geholpen worden door een andere organisatie of wordt een vrijwilliger ingeschakeld om je verder te helpen. Dat bespreekt de maatschappelijk werker dan samen met jou.

Met welke problemen kun je zoal bij ons terecht?
• Wanneer je vaak sombere gedachten hebt of je eenzaam voelt.
• Wanneer je gepest wordt.
• Wanneer je je zorgen maakt over jezelf, je vriend/vriendin of ouders vanwege alcohol of drugs.
• Wanneer je de situatie thuis niet meer aan kunt.
• Wanneer je te maken hebt met agressie, mishandeling of ander geweld.

Hoe kom je met ons in contact?
Je kunt zelf contact opnemen of via je mentor of coach. Hiervoor kun je bellen, mailen of langs komen op het spreekuur. Op school kunnen ze je vertellen wanneer de maatschappelijk werker aanwezig is.

Je kunt ook via internet hulp van ons krijgen, als je liever digitaal contact wilt. Via online hulpverlening ondersteunen wij je met het vinden van een oplossing. Klik hieronder voor contact.